چربی ها و روغن ها، چه گیاهی و چه حیوانی، اسیدهای چرب اشباع، تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند.
آنها عمدتاً در نسبت اسیدهای چرب به نسبت ویتامین ها و مواد معدنی متفاوت هستند. این به ویژه در مورد ویتامین های محلول در چربی صدق می کند. نسبت اسیدهای چرب اشباع شده در چربی ها و روغن حیوانی تک نفره به طور قابل توجهی بیشتر از چربی های گیاهی است.
چربی های حیوانی سرشار از کربوهیدرات و پروتئین هستند و دارای انرژی بسیار خوبی هستند. چربی ها همچنین حامل طعم ها و عطرها هستند، به همین دلیل است که آنها یک عنصر محبوب در آشپزخانه هستند. چربی های حیوانی را می توان از طریق غذاهای مختلف دریافت کرد:
- درست روی گوشت
- به عنوان چربی های “پنهان” در محصولات سوسیس، شیرینی ها و غذاهای راحت
- ذبح چربی، خوک، پیه
- تخم مرغ و محصولات تخم مرغ
- شیر و فرآورده های شیر
چربی شیر یکی از پرطرفدارترین محصولات در میان چربی ها و روغن های حیوانی است. میزان چربی شیر متفاوت است و بستگی به شرایط تغذیه، سلامت و مسکن دام های شیرده دارد.
چربی موجود در شیر به صورت قطرات یا کره است و توسط لایه ای از لیپیدها احاطه شده است. این باعث تثبیت قطرات چربی در شیر می شود.
برای جلوگیری از رسوب چربی در سطح شیر، چربی ها با استفاده از فرآیند فنی همگن سازی تجزیه می شوند. گلبول های چربی به طور مساوی در سراسر شیر توزیع شده و نقطه ذوب پایین شیر باعث می شود چربی شیر به راحتی قابل هضم باشد. چربی شیر عمدتاً در محصولات لبنی مانند پنیر، ماست، کره و نوشیدنی های شیر یافت می شود.
چربی ها و روغن های حیوانی که محصول جانبی تولید گوشت هستند به عنوان چربی های حیوانی کشتار نامیده می شوند. محتوای بالای چربی اشباع شده هضم این چربی ها را دشوار می کند.
در خانه اغلب برای سرخ کردن یا پخت و پز استفاده می شود. نمونه هایی از چربی های کشتار گوشت خوک یا پیه است. نامگذاری بر اساس نوع حیوانی است که برای کشتار استفاده می شود. خوک غاز و گوشت خوک به صورت تجاری در دسترس هستند.
محصولات جانبی ماهیگیری روغن های دریایی هستند که معمولاً به عنوان روغن ماهی یا روغن ماهی فروخته می شوند. آنها حاوی نسبت بسیار بالایی از اسیدهای چرب غیر اشباع هستند.
آنها به ویژه از نظر طعم و بو با سایر محصولات در دسته چربی ها و روغن های حیوانی متفاوت هستند. اسیدهای چرب غیراشباع حاصل از روغن حیوانی دریایی تنها می تواند توسط بدن انسان از طریق فرآیندهای فنی تصفیه یا هیدروژنه استفاده شود.
هیدروژناسیون – افزایش نقطه ذوب – همچنین باعث سفت تر و ماندگاری بیشتر روغن دریایی می شود.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.